Промоутърът Франк Уорън смята, че Франсис Нгану е сериозна заплаха за Антъни Джошуа. Мениджърът е изключително доволен от това, което предстои в бокса през 2024 г. В Саудитска Арабия освен битката на Ей Джей с бившия шампион от UFC, предстои и сблъсък обединяващ всички титли в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик.

„В началото на миналата седмица официално поставихме началото на това, което вероятно ще се превърне в най-голямата година в съвременната история на бокса. Лондон миналия понеделник вечерта отбеляза старта на медийната дейност за "Knockout Chaos", който ще се проведе в петък, 8 март, в Рияд, с участието на колосалния сблъсък между Антъни Джошуа и Франсис Нгану. Малко хора ще се съмняват в качествата на Нгану, а що се отнася до самото събитие, то ще привлече по-широка аудитория“.

„Планът беше Ей Джей да се срещне с Деонтей Уайлдър, но боксът има навика да пречи на най-добре заложените планове. Въпреки ограничения си опит в този спорт Франсис представлява ясна опасност за Джошуа, защото просто може да се бие и показа срещу Тайсън, че бързо се учи“, допълва Уорън.

„Повреме на всички интервюта след пресконференцията беше направен интересен коментар, че за първи път Ей Джей ще се изправи срещу човек със сходни или по-големи размери от себе си. Франсис е планина от мускули и Ей Джей не може да бъде обвиняван, че този път не се е изправил срещу някой с неговите размери“.

„Ще бъде ли това фактор в нощта на битката им? Ще трябва да изчакаме и да видим, но по никакъв начин, под никаква форма и в никакъв случай Франсис няма да бъде лесна битка за никого“.

Мартенската дата в Рияд идва само няколко седмици след безспорния спектакъл "Огненият пръстен" между Тайсън и Александър Усик, а негово превъзходителство Турки Алалшик категорично посочи, че би искал победителите от двата мача да се бият по-късно тази година. Какъв стимул само и за четиримата бойци! Негово превъзходителство също така гордо изложи на показ новосъздадения пояс на безспорния шампион“.