Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа трябваше да бъдат разделени след пламенното интервю преди боя. Джошуа и Дюбоа се сблъскаха по време на пресконференция, на която бе обявена битката помежду им за световната титла на IBF в тежка категория на 21 септември.

Двамата се срещнаха пред прочутата арка на стадион "Уембли" и нещата станаха изключително ожесточени, когато британците излязоха напред, за да се погледнат в очите.

Промоутърът на Ей Джей Еди Хърн присъстваше и описа пламенната разправия, при която двойката почти стигна до удари.

"Хората го накараха да бъде по-гласовит", каза Хърн пред The Stomping Ground. "Това беше в края на срещата лице в лице. Някой каза "21 септември, а не преди това".

"Даниел каза: "Ако искаш да още сега, аз също мога сега". След това Ей Джей отговори: "Искаш ли да разбия този стол по лицето ти? "Той каза: "Никога повече не ме пренебрегвай по този начин". Всички се дръпнаха един от друг, не бяха нанесени никакви удари.

След това Джошуа допълни пред репортерите: "В момента съм в състояние да се справя с това. Имахме малко агресия, това е добре. Има два аспекта - състезателната страна, правилата на бокса в Куинсбъри. Но има и инстинкт, който човек има като боец. И това е точно така“.

"Преди да се боксирам, бях добър боец, това е инстинкт, който имаш, когато някой те предизвика. Той каза: "Хайде сега". А аз казах: "Хайде тогава". Нямаше нищо, просто се отдръпнах, мислех, че трябва да бъда по-големият човек".

Джошуа рядко е влизал в пререкания с опоненти по време на мачове но преди това се е сблъсквал със съперниците си Джарел Милър и Дилиан Уайт по време на пресконференции.

Промоутърът на Дюбоа - Франк Уорън - изказа своята гледна точка за пререканието, като заключи: "Почти се е разминало на косъм, но ще трябва да изчакате да излезе филмът, за да го видите. Беше доста оживено. Беше истинско, имаше истинска враждебност. И двамата са подложени на натиск, но той е върху Ей Джей. Те не си стиснаха ръцете."

Сблъсъкът е с голям залог - Ей Джей иска да стане трикратен шампион в тежка категория срещу местен съперник на националния стадион. Дюбоа беше повишен в световен шампион преди да бъде определен мача, след като Олександър Усик освободи пояса на IBF.

"Динамитът" се намира в блестяща форма и спечели титлата си след победи над Джарел Милър и наскоро над Филип Хъргович през юни. Също толкова впечатляващ е и Джошуа, който победи Ото Валин и Франсис Нгану с нокаут и ще влезе в състезанието като краен фаворит.