Представянето на Терънс Крофърд при победа с единодушно решение срещу Ерол Спенс, която донесе обединяване на всички титли бе подложено под въпросителна от Джърмел Чарло. Той заяви, че Бъд Крофърд е използвал непозволени удари и е учуден, че никой не говори за това. Крофърд вече има всички пояси в средна категория, а Чарло е обединен шампион в супер полусредна категория.

„Просто мисля, че Ерол имаше лоша нощ“, заяви Джермел Чарло пред Fight Hub TV. „Нямаше нищо, което да ме накара да мисля, че Крофърд е толкова грандиозен. Той не нанесе толкова много удари и не беше като да има противник, с когото трябваше да се изправи в тази битка. Не знам защо никой не говори за неговите удари зад главата, които никой не спомена. Видях куп непозволени удари зад главата в тази битка. Това разби баланса и равновесието на Ерол и той не се отдръпна, но живееш, за да се биеш още един ден“.

По време на мача нямаше предупреждения за непозволени удари. Чарло също така критикува тактиката на Крофърд. Чарло е колега на лагера на Спенс в Тексас, и двамата тренират под ръководството на Дерик Джеймс в The World Class Gym, както и потенциален съперник на Крофърд, така че може би не е изненада, че той говори за представянето му.

Има все по-големи спекулации, че между двойката може да се стигне до сблъсък, но всичко зависи от това какво ще реши да направи Чарло след сблъсъка си с безспорния шампион в суперсредна категория Саул Канело Алварес на 30 септември.

Що се отнася до бъдещето на Крауфорд, сега всички пътища изглежда са насочени към реванш със Спенс, който заяви, че възнамерява да активира договорна клауза за нов бой между двамата.