Саул Канело Алварес и Джермел Чарло се изправиха лице в лице за първи път преди битката си за безспорната титла на мексиканеца в суперсредна категория. Канело започва първата от договора си за три битки под знамето на Premier Boxing Champions, като се изправя срещу  настоящият шампион с четири пояса в супер полусредна категория.

Близнакът Чарло ще прескочи две дивизии, за да се бори за коланите в суперсредна категория, освобождавайки поне един от собствените си пояси, когато гонгът удари. На първата пресконференция той каза, че размерът няма значение.

„Много момчета се тревожат за грешните неща, за увеличаването на теглото – когато искаш да спечелиш нещо толкова голямо, трябва да рискуваш всичко… Ще тренирам задника си, ще полудея по това, и ще играя умно“, заяви Чарло.

Дори ако той пренебрегва теглото като фактор, феновете не биха могли, когато двойката се изправи лице в лице за първи път. Един каза, че Чарло е „по-големият мъж“ и смята, че е впечатляващо, че се е бил в категория супер полусредна толкова дълго.

Друг посочи, че американецът изглежда „естествено“ има по-голяма тежест върху мексиканеца, който също има предимство с няколко сантиметра височина. Докато някой каза, че няма „предимство в размера“ и в двата случая, беше посочено, че истинският тест е дали Чарло може да се справи със силата в супер средна категория.

Канело започва професионалната си кариера по-лек от Чарло. Той направи своя дебют в супер лека категория , докато Джермел започна нещата в ранга на полусредна категория.

Оттогава Канело успя да постигне повече, намирайки своето добро място в суперсредна, но също така се качи до лека тежка на два пъти.

Въпреки че мнозина са съгласни, че супер средна не е нереалистично тегло за Чарло, бързият скок от две дивизии предизвиква известно безпокойство. Той и екипът му не споделят тези мисли. Всъщност те казаха, че той може дори да не се напъва, за да стигне лимита. Очаква се Канело да влезе както обикновено – във форма, силен и искащ да добави 40-та победа към рекорда си. Двамата безспорни шампиони се бият на 30 септември в T-Mobile Arena в Лас Вегас.