Българката Светлана Каменова отпадна на четвъртфиналите в категория до 57 килограма на Олимпиадата в Париж.

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа действащата шампионка от Азиатските игри и №1 в схемата в Париж - трансбоксьорката Лин Ю-тин от Тайван.

Веднага след двубоя пък Каменова беше поздравена от председателят на БОК Стефка Костадинова, която проследи двубоя от трибуните.



Българката изглеждаше много ядосана след двубоя и не пожела да коментира нищо. Тя премина покрай чакащите я журналисти и подхвърли:

"Изследвайте я за хромозоми”!

startphoto.bg
72 снимки

34-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, изигра добър първи рунд срещу двукратна световна шампионка от Истанбул 2022 от Ню Делхи 2018, която използваше неспортсменски прийоми като удари с лакти и влизане напред с глава, но съдията Джефри Верхувен (Канада) не я предупреди официално, въпреки че й направи няколко забележки. Реферите край ринга присъдиха минимално предимство на азиатката, но във втория рунд, който също изглеждаше равностоен, те дадоха и петте си гласа за Лин, с което на практика двубоят беше предрешен. В третата част Каменова се хвърли в атаки, но това не донесе съществен успех.