Британският боксов контролен съвет назначи по един съдия от родните страни на Жилей Жан и Джо Джойс и още един съдия от трета страна за реванша им за "временната" титла на WBO в тежка категория. Официалните лица край ринга ще бъдат: Деон Дуарте (Южна Африка), Марк Леон (Китай) и Маркъс Макдонъл (Англия).

По-голям спор доведе назначението на рефера на ринга - сънародникът на загубилия първия двубой - англичанинът Стив Грей. Първата битка обаче беше отсъдена и от британския рефер Хауърд Фостър.

Жилей, противно на прогнозите на почти всички, завърши първата битка през април в своя полза, като затвори окото на съперника и бе присъден технически нокаут0 в 6-ия рунд. Този тренировъчен лагер за китаеца беше фокусиран върху постигането на абсолютно същия резултат, може би дори по-убедителен, и треньорът на китайския боец и бивш боксьор, Шон Джордж, разкри защо.

„Това е нокаут. Това е единственият избор, който имаме. Не вярвам на политиката на спорта, не вярвам на реферите и съдиите тук в Англия. Имаме само една мисия. Тази битка не е такава, която можем да си позволим да очакваме победа по точки”.

Жан е запознат с това чувство. Загубата му със съдийско решение срещу Филип Хръгович – такава, за която мнозина смятаха, че е направил достатъчно, за да спечели – вероятно все още е прясна в съзнанието му. Въпреки че пресконференцията беше спокойна, той каза, че ще сложи край на кариерата на британеца.

„За първата битка вие ми дадохте възможност, но вашият отбор направи грешка, като ме избра. И вашият отбор отива на реванша, което е по-голяма грешка. Тук съм, за да сложа край на кариерата ти“, обяви Жан.

„Когато погледнете резултатите, един от съдиите го изправи след битката. Няма да давам никакви възможности на съдиите. Направих го в първата битка, ще направя същото. Хубаво е и просто. Знам, че неговата слабост е окото му“.

Мачът и цялата бойна вечер от Лондон, Англия, може да наблюдавате тази събота в ефира на Макс Спорт 2.