Джери Лейн, съмениджър на китайския претендент в тежка категория Жилей Жан, обяви, че световният шампион на WBC Тайсън Фюри ще бъде първата им цел, ако победи и в реванша срещу Джо Джойс. Още през април Жан шокира Джойс, като му донесе първото поражение в кариерата с нокаут в шести рунд. Постоянната лява ръка на Жан напълно затвори дясното око на Джойс - което в крайна сметка принуди лекаря край ринга да махне за край на битката.

Британският боксьор упражни незабавна клауза за реванш, като втората битка ще се проведе тази събота в OVO Arena в Лондон.

„Мисля, че победа за Жилей в събота наистина разделя тежката категория“, каза Лейн пред Sky Sports. „Ако той победи, наистина имате Фюри, Усик и Жан на върха. Всички останали ще бъдат далеч, далеч надолу“.

„Ако Жилей спечели, както очакваме отново, Фюри е първата ни цел. Ще трябва да седнем и да видим какви битки ще бъдат направени – и може би по-важното, кои битки не са направени. Това разделение е просто постоянна игра на „музикални столове“.

Преди няколко месеца имаше сериозни преговори за провеждане на битка между Фюри и Жан в Китай, но тези дискусии бяха провалени, когато Джойс упражни договорното си право на реванш.

„Бях малко разочарован, защото бях много, много близо до провеждането на битката с Тайсън Фюри, точно преди Джо да активира клаузата за реванш“, каза Жан. „Но имахме това в договора. Трябваше да подпиша клаузата за реванша, за да стигна до първата битка. Така че ще направя каквото е правилно, а именно реванша.“

Очаква се Фюри да се върне на ринга следващия месец. Циганския цар ще участва в боксов мач без титла срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану на 28 октомври в Саудитска Арабия.