Само дни делят Джо Джойс от най-тежката битка в кариерата му – реванша с Жилей Жан в Лондон само пет месеца след победата на китаеца с нокаут в 6 рунд на първия им бой. Позата на Жан като левичар се оказа твърде трудна за британеца през април и наказателна лява ръка остави окото му толкова подуто, че лекарят и реферът от ринга се събраха, за да спрат мача.

Сега Джойс има възможността да си върне временната титла на WBO – билетът за удар срещу единния шампион в тежка категория - Олександър Усик, в близко бъдеще. Другият шампион в дивизията, Тайсън Фюри, каза на Куинсбъри, че през цялото време е имал чувството, че неговият сънародник ще бъде победен.

„Беше победен, както си мислех, че ще стане. Аз и Шейн смятахме, че Жан ще го победи. Мислех, че Джо ще трябва да се изправи да му вземе няколко рунда. Очевидно не го направи и беше победен“.

Фюри вярва, че втората грешка на Джойс е, че не е приел предложението му за спаринг преди реванша.

„Казах на Джо, на живо в интернет, че ако дойде в Моркамб Бей, почти ще му гарантирам победа над Жан. Но той не го направи, отиде във Вегас. Не можете да помогнете на някой, който не иска да му се помогне. Каквото, такова."

Накрая той обяви, че битката ще е равностойна, но каза, че човек трябва да предпочете Жан да повтори резултата.

„Отново тежка битка. 50/50. Но ще трябва да предпочитате победителя от първия мач, защото първо той вече го победи, нокаутира го, а второ самочувствието му ще бъде високо, знаейки, че може да спечели. Преди не беше сигурен. Сега той знае. Така че трябва да дадем заслуженото на китаеца, само поради факта, че той вече го е победил веднъж и ако Джойс тръгне по същия път, той ще го победи отново.“

Жан и Джойс ще се бият отново тази събота в OVO Arena, Уембли, Лондон. Цялата галавечер на Франк Уорън ще бъде предавана пряко по Макс Спорт 2.