Трикратният световен шампион в суперсредна категория, Карл Фроч, изрази мнението си за предстоящия реванш между Жилей Жан и Джо Джойс, докато двамата в тежка категория се готвят да се бият за втори път. Срещата, която е в Лондон в събота вечерта, може да наблюдавате в пряко предаване по Макс Спорт 2.

Има усещане за последен шанс за Жан, и за Джойс преди сблъсъка, защото двамата са съответно на четиридесет и тридесет и осем години, което означава, че поражение ще ги остави в много неизгодна позиция, ако искат да атакуват световна титла.

Големият китаец е този, който ще влезе в двубоя с увереност, след напълно доминираща победа над британеца през април.

В канала си в YouTube Фроч обясни убеждението си, че Джойс може да направи необходимите корекции, за да отмъсти за единствената загуба в неговия запис.

„За мен Джо Джойс е велик боец. Той няма финес, не е кутия с трикове, не е толкова умел, но това, което прави, го прави наистина добре. Той е доста елементарен, но е във форма и силен и не спира да излиза напред“, обяви Фроч.

„Мисля, че ако Джойс го направи правилно и се боксира и движи малко, което не винаги прави, но ще трябва да работи върху това във фитнеса. Ако успее да го направи правилно и просто покаже малко повече движение, със скоростта на работа и държейки главата си далеч от центъра, мисля, че той ще спечели“.

„Джойс не е млад мъж, но Жан остарява, вече става малко тромав. Просто мисля, че той е там, за да бъде победен, но това е наистина равностойна битка.“