Американецът Шакур Стивънсън (22-0, 10 нокаута), шампион на WBC в лека категория, е готов да се изправи срещу Танка Джервонта Дейвис (30-0, 28 нокаута), който притежава титлата на WBA в същата категория. Накратко, Стивънсън е оптимист за тази битка въпреки факта, че не успя да се договори с Танка за бой по-късно тази година.

"Със сигурност знам, че тази битка ще се случи. Аз съм най-добрият и той също е най-добрият", заяви Шакур Стивънсън. „Сега, когато има две най-добри момчета, как може да не се бият? Единственият вариант е, ако някой се страхува да не получи единица в графата загуби. Но аз мисля, че и двамата сме от онези бойци, които ще приемат това предизвикателство".

Стивънсън отбеляза, че макар ударната мощ на Дейвис да е огромна, тя не е единствената му сила.

"Той е много стратегически настроен. Той се боксира от малък, също като мен, и има много опит. Дори в последния му двубой срещу Франк Мартин можеше да се види, че Мартин изглеждаше като аматьор срещу него. Опитът на Франк не беше на нивото на Танка, който го остави да изразходва енергията си, а след това хладнокръвно го повали в осмия рунд."

"Готов съм да се бия с Дейвис по всяко време. Мисля, че съм готов за това и той е готов за това. И двамата сме в разцвета на силите си. Това може да се случи през следващата година. Когато той каже: "Да се бием", тогава ще се случи."