Ръководителят на Top Rank Боб Аръм настоява, че Джервонта Дейвис и Василий Ломаченко водят преговори за следващ мач помежду си. Двамата са свързвани с двубой от няколко години насам, но без резултат.

Въпреки това Аръм е "оптимист", че двубоят най-накрая ще се състои "някъде през ноември", след като поднови преговорите с представителите на Дейвис и PBC след зашеметяващата му победа с нокаут в осмия рунд срещу Франк Мартин в събота вечер.

"Говорихме с хората от PBC през цялото време, като абсолютно сигурно ще възобновим разговорите през следващата седмица. Това няма да е началото на преговорите", заяви Аръм пред Boxing News.

"Карл Морети (от Top Rank) разговаря с Луис ДеКубас (от PBC) от няколко седмици насам. Надявам се, че ще се договорим за някакъв момент през ноември. Никой не привлича никого на масата.

"И двете страни знаят, че това е голяма битка, което означава, че очакват с нетърпение да спечелят много пари, а и двамата са конкурентоспособни момчета. Оптимист съм, че преговорите ще преминат успешно. Никога не можеш да гарантираш това, но PBC са професионалисти, а моите момчета са професионалисти и ще се справят."

Дейвис вече даде да се разбере, че иска да се боксира с украинската суперзвезда следващия път. Преди двубоя му с Мартин един от феновете на бокса написа в социалните мрежи: "Джервонта Дейвис никога няма да се бие с Василий Ломаченко." На това Дейвис отговори: "Той е след Франк. Нека първо се справя с Франк."

Другият двубой, за който се говори усилено, е обединителният сблъсък на Дейвис с шампиона на WBC в лека категория Шакур Стивънсън. Но Аръм настоява, че доминиращата победа на Ломаченко над Джордж Камбосос Младши през май ще събуди апетита на феновете повече, отколкото победата на Стивънсън по точки над Едвин Де Лос Сантос в последния му мач.

"В този момент Дейвис - Ломаченко е по-значима битка, отколкото Дейвис и Шакур", добави Аръм. "Особено след последното представяне на Шакур, което той спечели много лесно, но със сигурност не беше забавно. Но Шакур ще получи своята възможност, той е страхотен боец... но мисля, че в момента е ясно, че ако Танка е на разположение и Ломаченко има добра победа над Камбосос, това е битката, която всички искат да видят."

Стивънсън ще защитава златно-зеления си пояс срещу Артьом Арутюнян на 6 юли в Нюарк, Ню Джърси. Едно добро представяне там може да го издигне до двубой срещу победителя от мача Дейвис - Ломаченко с три пояса на картата.