Промоутърът на Оскар де ла Оя обеща, че неговият боец, мексиканецът в лека категория Уилям Сепеда (31-0, 27 нокаута), ще се възползва от правото на задължителен претендент, за да се бие с шампиона на WBC, американеца Шакур Стивънсън (22-0, 10 нокаута).

В интервю за FightHype Златното момче заяви: "Искам да направя този бой. Шакур, ако говорим чисто от гледна точка на уменията, вероятно е най-добрият боец в света днес. Но той трябва да се научи как да пълни залите, как да продава билети за своите битки. Това ще се случи. Аз ще направя така, че тази битка да се случи."

Преди това Де Ла Оя беше категорично против този двубой, като се опитваше да изведе Сепеда до титлата при някакъв друг вариант на битката. Въпреки че е класиран на първо място в четирите организации, мексиканецът получи право да се бие за пояса само от WBC.

Твърденията на Де Ла Оя за неспособността на Стивънсън да продава билети звучат неуместно, като се имат предвид данните за продажбите на Сепеда.

"Дали Шакур е този, който трябва да се научи как да продава билети? Той току-що събра около 5 пъти повече от входни билети, отколкото Сепеда", пише Everything Boxing. Де ла Оя и Стивънсън преговаряха за договор миналия месец, след което внезапно се скараха.