Шампионът на WBC в лека полусредна категория Реджис Програис призна, че е подценил  опонента си Даниелито Сория в събота вечерта. Той успя в първата защита на пояса си, като спечели с разделено съдийско решение, но след много неубедително представяне в Smoothie King Center в Ню Орлиънс, Луизиана.

По време на интервюто след двубоя, Програис призна, че не е доволен от представянето си и е трябвало да нанесе повече удари. Шампионът казва, че е имал предвид всички възможности, които е имал за битки с големи пари, и е пренебрегнал 29-годишния си опонент от Пуерто Рико Сория, който беше привлечен като заместник на Лиам Паро.

Реджи повали противника в трети рунд с левачка в главата, но не успя да го довърши. Преди това обаче шампионът също се оказа на пода.  В първия рунд Сория изненада противника и двамата се оказаха на земята, но това не бе отчетено като нокдаун.

В края на мача съдиите отсъдиха 118-109, 117-110 за Програис и 114-113 за Сория.

„Определено се чувствах така, сякаш съм го спечелил. Не мисля, че беше равностоен мач, но знам, че представянето ми определено не беше добро,” каза Програис пред медиите на пресконференцията след двубоя.

„Противникът дойде и просто тичаше наоколо. Това беше“, каза Програис за Сория. „Когато паднах, си помислих „Това не е нокдаун“, но той ме удари. Така изглеждаше”.