Докато основното събитие може да бъде зрелищно състезание между шампиона на WBC и дебютант в бокса, ъндеркартата за битката на Тайсън Фюри с Франсис Нгану може да включва три сериозни битки в тежка категория. Много обсъжданото събиране на Фюри и Нгану в Рияд на 28 октомври не е мачът, който мнозина искаха да видят за един от най-добрите в тежка категория на планетата.

Въпреки че Нгану е бивш шампион на MMA в тежка категория, той никога преди не се е боксирал професионално и въпреки че има Майк Тайсън в ъгъла си, мнозина виждат това като лесна нощ за Циганския цар.

Говорейки пред THE FIGHT с Теди Атлас, мениджърът на Тайсън Фюри Спенсър Браун сподели подробности за ъндъркартата, започвайки с Джоузеф Паркър, който продължава да се възстановява след загубата си от Джо Джойс през 2022 г.

„Джо Паркър, той ще се бие с човек от Канада Саймън Кийн, който има 23 победи и 1 загуба“, обяви Браун.

Анди Лий обучава Паркър и е близък приятел и тренировъчен партньор на Фюри. На 31 години той иска да докаже, че все още си заслужава да се бори с най-добрите в дивизията след кратка световна титла през 2016 г.

След това Браун разкри, че Фабио Уордли ще се бие, въпреки че беше замесен в сбиване на първата пресконференция за обявяване на битката Фюри – Нгану.

„Имаме британския шампион Фабио Уордли срещу Дейвид Аделейд, който спарингира с Тайсън ужасно много.“

Титлата на Уордли няма да бъде на линия за мача, тъй като не се провежда на британските брегове. Все пак интересът към двамата новопостъпили е висок. Накрая Браун разкри голяма битка за тежка категория.

„Имаме и Мартин Баколе срещу Карлос Такам. Мартин е съсипващ човек. Имаме и внука на Роберто Дюран, който се бие с бивше момче от ММА от Англия, което е британски стандарт и премина през бокса и се справи по-добре от всеки друг в боксовата работа.”

Баколе е с 19 победи и 1 затуби и направи серия от осем победи след единственото си поражение от Майкъл Хънтърr. Двамата с Карлос Такам споделят скорошни победи над Тони Йока. Каквото и да се случи в главното събитие, ъндъркартата изглежда ще предложи драма и забавление.