Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри е разочарован от действията на рефера в битката за всички останали пояси в дивизията. На 26 август в Полша неговият сънародник Даниел Дюбоа се опита да вземе титлите на WBA Super, IBF и WBO от Олександър Усик, но загуби с нокаут.

Фюри, разбира се, говори за скандалния епизод в 5-ия рунд: Дюбоа удари Усик под пояса. Реферът спря битката и даде на шампиона 5 минути да се възстанови, след което той се върна в боя и притисна претендента. След двубоя загубилият заяви, че ударът му е законен. Неговият екип дори се опитва да убеди WBA да насрочи незабавен реванш.

„Усик се хвана за корема,, капитулира като кучка, рева на платното пет минути“, обяви Фюри. „Няма проблем, на всички е ясно, че нямаше удар под пояса. Усик беше бит справедливо и без въпроси. Той загуби с нокаут след удар в тялото. Честно казано, чувствам се много зле за Даниел. В крайна сметка той трябваше да спечели и да отнеме титлата на единен световен шампион. Той трябваше да се класира за битката за най-високия хонорар в света (намеци за бой един срещу друг). Но това е бокс. Не е първият и не последният път, когато един боец ​​е бил прецакан.”

Шампионът беше попитан дали тялото е слабото място на Усик. Отговорът на Фюри беше категоричен.

„Не знам дали тялото е слабото му място. В крайна сметка лицето също е уязвимо. След удари по тялото той капитулира. И аз видях това в него преди. Видях, че се предава. Затова лично за мен той капитулира, загуби и вече не е световен шампион. Аз съм единственият шампион в тежка категория."