Шампионът на WBC в тежка категория, Тайсън Фюри, сподели тъгата си от това, че Майк Тайсън тренира предстоящия му опонент, Франсис Нгану, преди „Битката на най-лошите“ следващия месец. Фюри, който е кръстен на легендата на бокса в тежка категория, се очакваше да се изправи срещу Олександър Усик тази година, но след като преговорите се провалиха, избра да се бие с бившия крал на UFC в тежка категория Нгану.

В шокиращ обрат преди няколко седмици камерунецът назначи Железния Майк за свой треньор, като се опитваше да научи как най-добре да използва огромната си сила на ринга и да попие знания от двукратния шампион.

В интервю за Sky Sports Фюри твърди, че е „тъжен“ да види как мъжът, на когото е кръстен, се обръща срещу него и тренира човека, който се опитва да го победи.

„Мисля, че всъщност е тъжно“, обяви Фюри. „Човекът, на когото съм кръстен, една легенда, трябва да се изправи срещу мен и след това да излезе като губещ, след като е загубил от човек, който е кръстен на него. Мисля, че това е тъжно и смятам, че той трябва да е в моя ъгъл, а не в противниковия ъгъл, но бизнесът си е бизнес и разбирам, че това е чисто бизнес.”

„Без значение на какво учи този човек, без значение колко тренировки по бокс прави, всеки има план, докато не бъде ударен в лицето и не съм сигурен кой е казал това, но това е вярно. Всички те имат план, докато не ги ударят в устата“.

Фюри и Нгану ще се изправят един срещу друг на 28 октомври, оглавявайки карта, която вероятно ще натрупа огромни плащания за гледане, като феновете в САЩ могат да гледат на ESPN+ PPV, а зрителите в Обединеното кралство могат да купуват в TNT Sports Box Office .