Майк Тайсън добави известна интрига към двубоя между Тайсън Фюри и Франсис Нгану, който ще се състои на 28 октомври в Саудитска Арабия. Легендата в тежка категория тренира боксовия дебютант Нгану, който ще премине през въжетата като огромен аутсайдер срещу непобедения шампион на WBC.

Британецът наскоро каза, че е разстройващо, че човекът, на когото е кръстен, е в отсрещния ъгъл. „Мисля, че всъщност е тъжно. Човекът, на когото съм кръстен, една легенда, трябва да се изправи срещу мен и след това да излезе като губещ, след като е загубил от човек, който е кръстен на него. Мисля, че това е тъжно и смятам, че той трябва да е в моя ъгъл, а не в противниковия.”

Фюри продължи като каза, че няма значение на какво легендата в тежка категория учи Нгану, резултатът ще бъде същият.

Запитан за идеята да се изправи срещу съименника си от TNT Sports, Майк Тайсън отговори бързо.

„Това е бизнес и той разбира.“

И това наистина е бизнес. Очаква се Фюри да спечели около 50 млн. долара, като Нгану ще вземе повече отколкото през цялата си кариера в UFC. Железния Майк вярва, че неговият човек ще направи шок в нощта на битката.

„Мисля, че Нгану ще се справи много добре. Слушайте, всичко е опит, той се бори, просто трябва да запомни да не използва краката си, което всъщност никога не е правил. Той има истински мощен удар. Много бърз е за голям човек. Просто мисля, че той ще се справи по-добре, отколкото повечето хора вярват.“

Двойката ще се бие в продължение на десет рунда в професионално санкциониран двубой, но световната титла на WBC на Фюри няма да бъде заложена в битката.