Победителят от битката Антъни Джошуа - Франсис Нгану ще се бори за безспорната титла в тежка категория. Бившият шампион на UFC Нгану излиза за втори път на ринга на 8 март срещу Ей Джей в Саудитска Арабия. Само три седмици преди това Тайсън Фюри и Олександър Усик си оспорват всичките четири световни титли за първи път в историята на тежката категория.

А Негово превъзходителство Турки Алалшикх - боксовият бос на Саудитска Арабия - иска победителите от двата супербоя да се срещнат за безспорната корона.

"Ще видите, че резултатът от този мач ще се свърже с резултата от 17 февруари - това е нашата идея“, каза той.

Промоутърът Франк Уорън добави: "Победителят от този двубой - бихме ли искали да го видим с победителя от Фюри – Усик, нали? Всички в бокса биха искали да видят това. Така че всеки има към какво да се стреми. Това е огромен момент на вълнение за бокса."

37-годишният Нгану спря кариерата си в ММА, за да се изправи срещу 35-годишния Фюри през октомври, като дори свали шампиона на WBC в нокдаун, само за да загуби спорно по точки. Сега Циганския цар ще се изправи срещу 36-годишния Усик с шанс да стане първият в историята безспорен шампион в тежка категория с четири пояса.

Междувременно 34-годишният Джошуа подписа, че най-накрая ще се бие с 38-годишния Деонтей Уайлдър в блокбъстър сделка на стойност 100 млн. паунда. Но американецът беше победен от 31-годишния Джоузеф Паркър, така че Ей Джей се насочи към бой с Нгану. Джошуа отдавна мечтае да властва над дивизията с всичките четири титли на свое име, а сега може да е на две победи от това.

Неговият промоутър Еди Хърн заяви: "Ако можете да си представите победителя от този двубой срещу победителя от двубоя Фюри - Усик, Антъни и екипът му отдавна мечтаят да са безспорни шампиони".