Франсис Нгану е необичайната нова звезда на тежката категория в бокса, на когото сега се предлагат мечтани мачове. Последната новина е, че камерунският шампион от UFC може да се изправи срещу победителя от двубоя между Тайсън Фюри и Олександър Усик. И то при положение, че Нгану до този момент има само един боксов мач в кариерата си.

Камерунецът стигна до върховете на ММА, като стана шампион на UFC в тежка категория. Заради невероятната си сила на удара той си спечели и името "Най-лошият човек на планетата", а след това късно премина към бокса за първия си мач в живота през октомври миналата година.

Тази сила излезе на преден план, когато прати Тайсън Фюри на платното в третия рунд на двубоя им в Рияд. Въпреки че загуби с разделено решение по точки, акциите на Нгану се повишиха до съвсем нови нива.

Сега на 8 март в Саудитска Арабия той ще се изправи срещу намиращия се във форма Антъни Джошуа. Въпреки че Джошуа представлява още едно огромно предизвикателство за Нгану, той вече е запитан с кого може да се бие след това.

В разговор с TMZ Sports той бе попитан дали иска победителя от битката за безспорната титла на 17 февруари.

„Не търся победителя, търся Тайсън. Просто ми дайте тази битка. Не ми пука за победителя от Тайсън и Усик. Искам Тайсън“, обяви Нгану.

След като Антъни Джошуа, който ще спечели главозамайваща сума за битката с Нгану, също чака на крилете и иска да получи своя шанс срещу Фюри, ще бъде интересно да видим какво ще се случи, след като бъде коронясан безспорният шампион.