Франсис Нгану продължава с новата си кариера в бокса, като обяви, че през 2024 г. ще има реванш с Тайсън Фюри. Боят трябва да бъде през октомври. Но преди това камерунският боец ще се върне на ринга за друга мултимилионна битка в Саудитска Арабия с Антъни Джошуа през март.

През октомври миналата година Нгану шокира света с виртуозно представяне срещу шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри. Бившият боец от UFC свали Циганския цар в нокдаун в трети рунд. В крайна сметка обаче съдиите присъдиха победата на Фюри.

В интервю за "Часът на ММА" Хищникът потвърди, че клаузата в договора между него и Фюри означава, че реваншът няма да се състои веднага, а през следващите 12 месеца.

„Уговорката никога не е била, реванша да е веднага. Мисля, че има дори малък шанс „веднага" да е реваншът на Фюри с Усик. Защото мисля, че техният срок е още по-близък, нашият срок за реванша беше след една година. В рамките на една година. Което все пак ще бъде през октомври тази година“.

Но преди Фюри, Нгану ще се изправи срещу Ей Джей в сблъсък за пари, в който Forbes прогнозира, че след pay-per-view и допълнителните бонуси камерунецът ще прибере поне 20 млн. долара (15,7 млн. паунда).

Битката в Рияд е насрочена за 9 март - датата, която първоначално беше запазена за вече пропадналия бой на Джошуа с Дионтей Уайлдър.

Междувременно Тайсън Фюри ще се опита да стане безспорен владетел на тежката категория в Саудитска Арабия следващия месец в дългоочакван сблъсък с Олександър Усик.

"Това ще се случи. Искам да кажа, че има Фюри и Олександър Усик, още тогава говорихме за това. Има Фюри и Усик, които продължават, така че битката с Джошуа беше като възможност. Чаках Фюри, но това беше възможност, която с удоволствие приех, поисках я. И в края на краищата това няма да отнеме нищо от реванша с Фюри“.

Нгану също така е подписал договор с ММА организацията PFL като феновете могат да очакват той да се завърне към ММА между двубоите си с двамата британски боксьори. Той не е бил в октагона от победата си над Сирил Ган на UFC 270 през януари 2023 г.