Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (34-0-1, 24 нокаута) изглежда е избрал основния си спаринг партньор в подготовката за боя обединяващ всички титли с украинеца Олександър Усик (21-0, 14 нокаута). Мачът е през февруари в Саудитска Арабия. 

BoxingScene съобщава, че бившият австралийски шампион на IBF в полутежка категория Джай Опетая (24-0, 19 КО) е бил повикан в тренировъчния лагер на Фюри. Източникът също така потвърждава слуховете, че Опетая ще се появи на шоуто Усик срещу Фюри, което ще се проведе на 17 февруари в Рияд, Саудитска Арабия. Опетая, бърз, техничен и маневрен левичар, е оптималният избор за Фюри, което още веднъж доказва колко сериозно британецът подхожда към битката за световната титла.

През 2022 г. Опетая отне титлата от победителя във втория сезон на Световните боксови суперсерии (WBSS) Майрис Бриедис. Той трябваше да се срещне с ветерана в реванш, но не успя да приеме двубоя, тъй като преди това беше подписал договор за бой с англичанина Елис Зоро - след като беше принуден да се откаже от титлата. Опетая нокаутира британеца още в първи рунд.