Бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану, превзема бокса. След като дебютира срещу Тайсън Фюри, сега камерунеца ще се бие с Антъни Джошуа. Но не смята да спира до тук. Той обяви, че би искал да сподели боксовия ринг с Дионтей Уайлдър преди американеца да се оттегли. Миналата година Нгану се раздели с UFC, защото не беше доволен от парите и от това, че не му даваха да дебютира в бокса.

Нгану подписа с PFL, след което си уреди мач с Тайсън Фюри. В края на 2023 година Франсис се би с Фюри и успя да го прати в нокдаун. Той се представи много силно, но загуби с разделно решение. Нгану проби в класацията на WBC и вдигна доста шум. Сега той се готви за втори боксов мач в рамките на по-малко от 1 година.

„Тук съм заради боксова кариера и имам много предизвикателства, много имена. Тримата най-добри бойци, които искам, са Фюри, Джошуа и Уайлдър. По-добре Уайлдър да се стегне, защото още не съм свършил. Искам това име в автобиографията си. Преди два месеца говорихме с PFL за битката с Уайлдър. Така че всичко е възможно“, каза Нгану за Sky Sports.