Дюи Купър, треньорът на Франсис Нгану, се надява, че американската легенда в тежка категория Майк Тайсън отново ще му помогне в тренировките, както направи преди дебюта на камерунеца на боксовия ринг срещу Тайсън Фюри миналата година. Особено след като Франсис и Майк имат споразумение в този смисъл.

Припомняме, че бившият шампион на UFC Нгану (0-1) трябва да проведе втория си двубой на професионалния ринг на 8 март в Саудитска Арабия и отново срещу суперзвезда от Великобритания - двукратния шампион в дивизията Антъни Джошуа (27-3, 24 нокаута).

"Сключиха сделка с Майк Тайсън, че ако Франсис се бие в бокса, Майк ще работи в неговия ъгъл, защото Тайсън оказа голямо влияние върху желанието на Франсис да тръгне по този път", отбеляза Купър. „Така че да, Майк отново трябва да бъде част от подготовката. Той е тренирал Франсис (за битката с Фюри) винаги, когато е можел. Той имаше много натоварен график. С него сме добри приятели, така че винаги, когато дойдеше, той поемаше отговорност. Това е Майк Тайсън!"

"Мисля, че основният фактор, който изигра, освен страхотните тренировки и инструкции, беше мотивацията на Франсис“, продължи треньорът. „Когато Майк Тайсън влезе в залата, Франсис целият сияеше като дете в коледната сутрин, което се готви да отвори подаръците си. Затова се надявам, че както миналия път, Майк ще продължи да прилага неговия манталитет и техника. Но и в двата случая Франсис ще бъде готов да се бие с Джошуа."