През декември в Рияд (Саудитска Арабия) бившият световен шампион на WBC Дионтей Уайлдър (43-3-1, 42 нокаута) беше категоричен фаворит, но загуби по точки от бившия носител на пояса на WBO Джоузеф Паркър (34-3, 23 нокаута) от Нова Зеландия.

Имаше слухове, че Уайлдър ще се появи отново в Рияд - беше му предложен опасен двубой с временния шампион на WBO Жилей Жан от Китай на 8 март. По-къѝсно стана ясно, че в двубоя китаеца няма да се бие с Уайлдър, а с Паркър.

Уайлдър беше гост в подкаста You Are Creators в YouTube и заяви, че планира да се завърне на ринга през март. Очевидно обаче той няма да се яви на мач в Рияд. Може би не иска да се боксира за втори пореден път като загрявка за британския си съперник Антъни Джошуа, а може би първо иска междинен двубой.

Дионтей не е обявил подробности за сблъсъка. Възможно е той да направи едно от първите шоута от програмата Premier Boxing Champions на Ал Хеймън в стрийминг услугата Amazon Prime в САЩ. Особено като се има предвид, че шефовете на стрийминг услугата със сигурност ще искат да видят всички топ боксьори на компанията в първите събития от проекта.