Саул Канело Алварес разкри, че ще се изправи срещу безспорния шампион в супер полусредна категория Джермел Чарло на 30 септември в Лас Вегас. След двубой за завръщане в Гуадалахара, Мексико, в който той победи храбрия Джон Райдър, Канело е силно свързан с две битки – защита на титлите си срещу Дейвид Бенавидес в суперсредна категория или реванш с Дмитрий Бивол в полутежка категория.

Нито едно от двете не се осъществи и мексиканската звезда наскоро влезе в заглавия за подписването на сделка за три битки с Premier Boxing Champions на Ал Хеймън след престой в Matchroom на Еди Хърн.

Не беше обявена битка, когато сделката беше оповестена публично, но имаше силни слухове в боксовите кръгове, че шампионът на WBC в средна категория, Джермал Чарло, ще се завърне след двугодишна пауза и ще се изкачи в категория, за да се бори за безспорната титла от 168 паунда, държана от Канело от 2021 г.

Вместо това Канело и PBC обявиха, че в другия ъгъл ще бъде братът близнак - Джермел. Този Чарло нокаутира Брайън Карлос Кастано през май 2022 г., за да стане шампион с четири пояса в супер полусредна категория, и ще изпревари своя еднояйчен близнак, като се изкачи с категолии, за да се изправи срещу Álvarez.

Джермел има рекорд от 35 победи, 1 равен и 1 загуба с 19 нокаута. Той също така отмъсти за загубата с еднолично съдийско решение на Тони Харисън чрез нокаут. Сега е интересно да разберем как ще се справи с качването на килограми.

Все още не е ясно дали в договора има клауза за рехидратация - нещо, което Канело е използвал в миналото. Въпреки че повече подробности за събитието – обявено като безспорен шампион срещу безспорен шампион – и всякакви последствия все още не са обявени официално, битката ще бъде PPV на Showtime.