Саул Канело Алварес може би е лицето на бокса от няколко години, но звездата от Мексико втрещи всички, като обяви, че не харесва този спорт. Канело е един от великите на тази ера, шампион в няколко категории, който е поел много предизвикателства и е преодолял повечето от тях.

Той изчисти средна категория с победи над хора като Генадий Головкин, победи  Калъм Смит, Даниел Джейкъбс, Кейлъб Плант и Били Джо Сондърс в суперсредна категория и Сергей Ковальов в полутежка, преди в крайна сметка да загуби срещу руския техник Дмитрий Бивол през май 2022 г.

Следва обединителна битка в супер средна категория с Джермел Чарло на 30 септември в Лас Вегас. Въпреки че Чарло е човекът, който се качва две дивизии за битката, той все още е естествено по-едрия боец. Чарло се би само два пъти за две години с едно равенство и след това победа в реванша срещу Браи Карлос Кастано.

В рядко интервю с Breakfast Club Канело говори на фантастичен английски за рекламирането на боксьори, но не и за любовта към спорта.

„Не харесвам бокса. Не харесвам бокса, харесвам бизнеса. Не обичам да гледам бокс. Харесва ми да тренирам и да участвам в битката и всичко останало. Но по отношение на бизнеса имам друга работа. Не се виждам в бокса”, обяви мексиканецът.

Канело разкри, че синът му иска да последва стъпките му.

„Синът ми иска да стане боксьор. Не го искам, но не е мой избор. Той иска да бъде боксьор, аз казвам ОК, след две или три години правиш спаринг, получаваш удар и ми казваш отново, че искаш да бъдеш боксьор”.

Неговата собствена професионална кариера започва едва на 15 години, така че може да не мине много време преди да видим Канело младши да се появява на бойни карти.