Иконата на бокса Майк Тайсън, промени мнението си относно предстоящата защита на лезспорната титлата на Саул „Канело“ Алварес срещу Джермел Чарло, която трябва да се проведе следващия месец.

Двубоят е единствен по рода си сблъсък „безспорен срещу безспорен“, но въпреки промоционалния етикет, това няма да е така, след като когато гонга удари вечерта на битката,  Чарло ще бъде лишен от поне един от неговите колани.

Независимо от това, от сега състезанието се състои от шампиона с четири пояса в супер средна Канело, който прави трета защита на короната си, срещу шампиона с четири пояса в супер полусредна Чарло, който прескача две тегловни категории, за да се изправи срещу мексиканеца.

В интервю за ES News, легендата в тежка категория Майк Тайсън той „много харесваше Чарло“, преди да види двамата да се изправят лице в лице.

„Харесвам Чарло, харесвах го много преди да видя енергията на пресконференцията. Не знам… Просто се е променил. Облякъл ли е ризата си или наистина е наддал? Иска ми се той да се справи добре, искам да се справи добре.”

Някои фенове онлайн казаха, че Чарло изглеждаше нервен на голямата сцена, но много други не бяха съгласни. Той със сигурност не изглеждаше като мъж с две дивизии по-лек. Прогнози като тази няма да попречат на Чарло, който сега разкри план за три битки, който показва намеренията му да се върне обратно в супер полусредна категория, след като стане шампион в супер средна категория.

Той ще постъпи мъдро, ако не гледа покрай Алварес, който загуби само веднъж след поражението от Флойд Мейуедър през 2013 г.

Битката трябва да се проведе на 30 септември в T-Mobile Arena в Лас Вегас, където американецът ще се стреми да стане шампион в две дивизии, като се изправи срещу един от бойците на поколението.