Въпреки че загуби само една битка през последното десетилетие, все повече се говори, че Саул Канело Алварес е боксьор в залеза на кариерата си, и че не остава много време до оттеглянето му от спорта. Въпреки това, при скорошна поява в The Breakfast Club, Алварес разкри, че планира да продължи може би малко по-дълго, отколкото някои биха очаквали.

Мексиканецът обясни, че потенциално може да продължи в спорта още пет години, преди да окачи ръкавиците завинаги.

„Мисля, че имам още четири години. Пет години може би. В професионалния бокс съм от петнадесетгодишен. Това са почти осемнадесет години професионален бой“, обяви Канело. „Винаги съм казвал 36 или 37, около тази възраст ще се пенсионирам. Това ще е достатъчно, има много години в бокса. Ще съм постигнал много неща и тогава ще трябва да се наслаждавам на живота си със семейството си и всичко останало.”

Канело има масивните 63 двубоя в професионалната си кариера и спечели световни титли в четири различни тегловни категории, така че независимо какво се случва през останалото време в спорта, мексиканецът ще напусне като член на залата на славата.

Нищо от това обаче няма да мисли в момента, тъй като фокусът му е върху безспорната му защита на световната титла срещу Джермел Чарло на 30 септември в Лас Вегас.

Това е първото участие на Алварес в рамките на сделка за три битки с PBC на Ал Хаймън, като Давид Бенавидес, Деметриус Андраде и дори братът близнак на Чарло - Джърмал са кандидати за мач срещу 33-годишния Канело.