Общият консенсус сред феновете на бокса е, че Джермел Чарло има своите шансове срещу безспорния шампион в суперсредна категория, Саул Канело Алварес, на 30 септември в Лас Вегас. Настоящият шампион с четири пояса в супер полусредна категория прескача две дивизии, като прави своя дебют при 168 паундовите срещу най-добрия в света в тази дивизия, Канело.

Въпреки ясния тест за Чарло, Ивендър Холифийлд – единственият боксьор в историята, спечелил всички титли в две тегловни категории в ерата на трите пояса – го подкрепя, за да се справи.

 „Това трябва да е добра битка, и двамата бойци са добри бойци. Ако се играят всички рундове, мисля, че Чарло ще спечели, ако стигне до края” обяви Холифийлд пред  KO Artist Sports. „Той е добър боксьор с добра издръжливост. Гледам момчето откакто беше на 13 години, защото по това време тренирах в Хюстън, Тексас и той е добър боец”.

„Знам, че Канело е добър боец, но Канело е малко по-възрастен и ви казвам, че е време младите да покажат своите качества пред по-възрастните. Изпъквате твърде дълго и някой накрая ще ви хване. Хубаво е да се види как младите хора се противопоставят.“

И двамата бойци са на 33 години. Всъщност Чарло е с няколко месеца по-голям. Мнението на Холифийлд вероятно се основава времето като професионалист, което очевидно е в полза мексиканеца.

Канело има 63 битки от професионалния си дебют през 2005 г., докато Чарло има само 35 от началото две години по-късно. Мексиканецът се е състезавал от супер лека до лека тежка, Чарло само в полусредна и супер полусредна категория.

Феновете също бяха изненадани от липсата на разлика в размера при първото лице в лице. Въпреки всичко това – както и гласуването на доверие от величие като Холифийлд – Чарло ще излезе на ринга като явен аутсайдер.