Малцина активни боксьори в света на бокса, ако изобщо има такива, са натрупали имената от калибъра на Канело Алварес, който през 19-годишната си кариера се е сблъсквал с множество настоящи и бъдещи звезди от Залата на славата. Сега Канело сподели кой според него е бил най-трудният му двубой досега, както и кой е най-силният боксьор, с когото се е срещал на ринга.

Канело дебютира в този спорт едва на 16 години и преди да навърши 18 години, натрупа рекорд от 20-0-1. В 37-ия си двубой Канело най-накрая оспорва и печели световна титла, когато побеждава Матю Хатън за титлата на WBC в супер полусредна категория, и не се е връщал назад. 25 от 28-те му двубоя от този момент нататък са за световни титли.

През това време Канело се е изправял срещу множество известни имена и е постигнал всичко, което може да се постигне: станал е световен шампион в четири дивизии, безспорен шампион, споделил е емблематична трилогия с великия Генадий Головкин и се е превърнал в толкова голяма суперзвезда, че името му надхвърля границите на спорта.

Въпреки това, когато стана въпрос за най-трудния му двубой до момента, Канело Алварес заяви в подкаста "Million Dollaz Worth of Game", че психическото натоварване от това да се изправиш срещу майстора на спорта Флойд Мейуедър надхвърля трудността да се справиш с който и да е от другите му противници.

"Имам много такива (трудни битки), но мисля, че най-трудната ми битка беше с Флойд Мейуедър. И може би с Головкин".

Междувременно Канело се утвърди като една от най-мощните сили и, което е по-важно, безмилостен на ринга, способен да поеме и доста удари, ако е необходимо. Въпреки че Канело има изненадващо име в ръкава си, когато го питат кой го е ударил най-силно.

"Всички ще кажат, че Головкин е бил с най-силният удар, но аз никога не съм усещал тази лоша сила, като когато се бих с Джеймс Къркланд. Той ме удари по ръцете и усещането беше като от камъни, казах си: "Трябва да приключа с този човек сега, защото той ще ме бие по ринга през целия двубой".

През 2015 г. Канело и Къркланд се изправиха в кратка война, като Алварес свали тексасеца три пъти в рамките на три рунда, докато "Воинът от Мандинго" не успя да се пребори с броенето. Това поражение беше последвано от четиригодишна пауза от страна на Къркланд, който се завърна с последователни победи преди поражението от Хуан Монтиел в първия рунд през декември 2020 г. и оттогава все още не се е биел.

Що се отнася до ударите, съперникът на Алварес на 14 септември, Едгар Берланга, скоро може да се окаже сред такива като Къркланд именно в този разговор. Пуерториканецът е естествено едър за супер полусредна категория и печели чрез нокаут в във всеки от първите си 16 професионални двубоя, въпреки че оттогава е регистрирал само един нокаут в шестте си срещи.