На 14 септември в Лас Вегас (САЩ) обединеният шампион в суперсредна категория мексиканецът Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута) ще защитава титлата си срещу американеца от пуерторикански произход Едгар Берланга (22-0, 17 нокаута).

В навечерието на двубоя боксьорите се срещнаха лице в лице за първи път след официалното обявяване на двубоя. Припомняме, че наскоро Алварес загуби статута на абсолютен шампион на дивизията, след като IBF го лиши от титлата заради отказа на боксьора да се бие със задължителния претендент от Куба Уилям Скул.

За Канело това ще бъде второто му участие през 2024 г. Преди това в началото на май той надви сънародника си Хайме Мунгуя, който също нямаше поражение до този момент.

Берланга заяви, че ще шокира света и ще нокаутира Канело.

„Зад гърба си имам цяла страна. Зад гърба си имам Пуерто Рико и хип-хоп културата. Знам, че именно затова Канело ме избра - защото това е зрелищно съперничество, но и ще се бием и това ще бъде добър бой."

„Не виждам спад в Канело", каза Берланга. "Канело си беше Канело. Мунгуя е човек, който нанася много удари и не използва IQ-то си. Ако беше използвал IQ-то си много повече, резултатът вероятно щеше да е различен. Мисля, че Канело ще бъде в най-добрата си форма и в най-добрата си форма за този двубой и този уикенд ще има фойерверки."

"Все още съм загадка за Канело. С всеки следващ двубой ставам все по-добър и по-добър. Момчетата на това ниво са в застой. Те остават в застой. Аз? Аз съм на 27 години, но все още съм гъба в гората, все още се развивам и все още не съм достигнал пълния си потенциал. Ще дам всичко от себе си и ще вляза в историята на 14 септември, като го нокаутирам"