Промоутърът Еди Хърн обяви, че не е сигурен, че Тайсън Фюри ще получи това, на което се надява от обединяващия титлите в тежка категория бой. Двамата се разбраха за битка на 29 април на стадион „Уембли“ в Лондон. Украинецът, който държи титлите на WBA, WBO, IBF, IBO, се съгласи да вземе само 30% от приходите за мача, а лъвския дял от 70% отива при Циганския цар.

Въпреки това Еди Хърн смята, че това не е сметката, която Фюри иска да получи. Причината е, че боя няма да е в Саудитска Арабия, а в Лондон. Според слуховете Фюри се надява да получи 120 млн. паунда от битката, но това едва ли ще се случи дори и при разделение 70:30.

Ако Фюри прецени, че приходите ще са около 30 млн. паунда, той може да се откаже от битката с Усик и вместо това да отиде в посока на Франсис Нгану или неговия приятел Джоузеф Паркър. Тъй като стадион Уембли вече е резервиран за 29 април, Фюри ще трябва скоро да отхвърли битката с Усик, защото ръководството му ще има нужда от време, за да включи друг опонент за тази дата и няма да могат да го популяризират правилно.

Хърн е доволен, че шампионът на IBF, WBA и WBO в тежка категория Усик пренебрегна блъфа на Фюри, като прие едностранчивото разделение 70:30 за битка, но той не знае дали сблъсъкът ще се състои, защото парите не са това, което Тайсън Фюри иска и той има само шест седмици да тренира.

За наивните фенове на бокса, които казват, че Усик също има само шест седмици за подготовка, това не е реалността. Истината е, че Усик тренира за тази битка от миналия декември, което му дава страхотен старт пред Фюри, което ще му даде огромно предимство. Фюри изглеждаше бавен и тежък в последните си три битки поради цялата тежест, с която е натоварен под системата „удар, задържане и накланяне“ на Шугархил Стюард, на която той го е научил. Тежестта работи за Фюри срещу последните му трима опоненти – Дионтей Уайлдър, Дерек Чисора и Дилиън Уайт – тъй като те бяха неподвижни бойци, на които им липсваше мобилността, за да попречат на Фюри.

„Вижте, остават шест седмици или седем седмици преди битката. Тайсън казва, че е започнал лагер днес. Дали ще е достатъчно? Кой знае?" каза Еди Хърн пред Secondsout. „Тайсън ще трябва да вземе пари, които никога не си е представял да вземе за тази битка, защото тя ще бъде на Уембли. Супер, много се надявам да стане. Не знам дали ще се случи. Това е невероятно разделение“, каза Хърн пред i-D Boxing.

„Това няма да са парите, които Тайсън иска, защото са на Уембли. При това разделяне не знам какво ще прави сега. Той казва, че приема битката, така че се надяваме, че ще се случи.", допълни Хърн.