Промоутърът на Тайсън Фюри Франк Уорън потвърди, че мегабитката с Олександър Усик ще се състои на 29-и април на Уембли. Двамата боксьори в тежка категория са в преговори за хитов двубой за обединяване на всички пояси в дивизията. Най-големият препъни камък изглежда беше подялбата на парите, като Усик се съгласи на 70:30 в полза на Фюри, след серия от коментари на двамата в социалните медии.

WBA трябваше да нареди на украинеца да се бие с Даниел Дюбоаs, неговия задължителен претендент, но публикува изявление, потвърждаващо, че е сключена сделка между Усик и Фюри

Ко-промоутърът на Фюри, Уорън, се присъедини към Файт Найт на talkSPORT, за да даде актуална информация за най-новото.

„Отново боят е в ход. При подреждането на договорите всички са на една и съща страница. Просто трябва да продължим напред и съм сигурен, че ще се случи", обяви Уорън. „29-и април е датата за битката. На един етап не бях сигурен дали Тайсън ще бъде подходящ за това, но той е добре.Изводът е, че и двамата излязоха и казаха какво искат да направят и очевидно трябва да подпишем договорите. Всеки работи върху това, за да завърши всичко скоро”.

„Всеки иска да види тази битка. Всички трябва да свалят шапка на Тайсън Фюри, защото той е единственият играч в тежка категория от времето на Али, Форман и Фрейзър, който се би с най-добрите от поколението си“, добави Уорън.