Тайсън Фюри се нахвърли върху Олександър Усик, след като украинеца обяви в Инстаграм, че приема условията за разделение на печалбата 70:30 в полза на британеца. Явно двамата ще подпишат договор за бой на 29 април в Лондон на стадион „Уембли“.

„Усик, ти, малка чанта пълна с ла.на. Подпиши договора, вземи си парите и се махай. Ти, малък гадняр. Ти си кривозъб, грозен кучи син. Подпиши договора“, изригна Фюри в Инстаграм.

Фюри често е използвал социалните медии, когато е бил разочарован от бавните преговори. Това беше една от основните му тактики, когато се опитваше да тласне Антъни Джошуа в изцяло британски двубой миналата година.

Но изглежда, че ускори събитията за безспорен сблъсък в тежка категория на Уембли в края на април, който вече изглежда все по-близо. Усик изглежда приема условията във видео съобщението си, но поставя неочакван ултиматум на Фюри.

Украинецът каза: „Хей, алчен Шкембак. Приемам твоето разделение 70:30, за да се бием на 29 април на Уембли. Но ще обещаеш да дариш £1 милион на народа на Украйна веднага след битката. И за всеки ден, в който се забавите, ще плащаш един процент от приходите си на украинския народ. Сделка?“

Сега ще зависи от екипа на Фюри и Усик да се опитат да сключат сделка, за да дадат на феновете на бокса най-голямата битка за годината.