Тайсън Фюри и Олександър Усик са се договорили за безспорна битка в тежка категория, потвърди Световната боксова асоциация. Двамата шампиони водят преговори от месеци за двубой, който ще короняса първия носител на всички пояси в  тежка категория след Ленъкс Луис през 1999 г.

Имаше опасения, че битката може да се провали, след като промоутърът на Усик Алекс Красюк разкри прекъсване на преговорите в петък. WBA бяха готови да наредят битка между шампиона Усик и задължителния претендент Даниел Дюбоа, освен ако не бъде постигнато споразумение с Фюри преди 22:00 часа в петък.

Въпреки това, ръководният орган сега разкри, че е сключена сделка за между Фюри и Усик след серия от размени в социалните медии. Феновете на бокса вече са по-близо от всякога да видят дългоочакваното събитие на 29 април на стадион Уембли.

Изявление в Twitter гласи: „Президентът на WBA Жилберто Мендоса получи потвърждение от екипите на Олександър Усик и Тайсън Фюри, че има споразумение за провеждане на обединителната битка. Те искат време за работа по договорите, за да приключат сделката“.

Шампионът на WBC Фюри се появи в социалните медии в петък, като поиска разделяне 70:30 в негова полза, в противен случай няма да се съгласи. А малко след това Усик прие тези условия.