Спортният директор на Олександър Усик, Сергей Лапин, е разкрил резервен план, ако пренасроченият сблъсък за безспорната титла в тежка категория срещу Тайсън Фюри не се състои на 18 май. Ако шампионът на WBC Фюри се оттегли от битката, екипът на Усик предлага да използва задължителния претендент на IBF Филип Хръгович като заместващ противник.

За съжаление битката няма да бъде за безспорната титла без пояса на Фюри, но поне събитието ще се състои на 18 май. Бронзовият олимпийски медалист от 2016 г. Хръгович (17-0, 14 нокаута) няма фен базата, която има Фюри.

Скорошната травма на окото на Фюри, за която се твърди, че е причинена от инцидент по време на спаринг, довела до отлагането на битката на 17 февруари, доведе до това, че Усик (21-0, 14 нокаута) и неговият екип загубиха доверие в 35-годишния британец. Смята се, че Циганския цар прави всичко възможно, за да избегне боя.

 Не помогна фактът, че Фюри изглежда трябваше да бъде въвлечен в битката и вероятно нямаше да приеме, ако саудитците  не бяха хвърлили нереални количества пари. Още в последния мач Фюри разочарова. Той бе свален в нокдаун от дебютанта в бокса Франсис Нгану, но съдиите му дадоха победата по точки.

Като се има предвид вероятността Фюри да се оттегли отново с нова контузия, екипът на Усик иска 31-годишният Хръгович в готовност като план Б, за всеки случай. Сега има клауза за наказание от $10 милиона от Негово превъзходителство Алалших, в случай че някой от бойците се откаже, но това все още не означава, че битката Фюри - Усик ще се състои на 18 май.