Антъни Джошуа загуби и двете си битки с Олександър Усик през 2021 и 2022 г., но боксовата легенда Найджъл Бен вярва, че ако се срещнат за трети път, Ей Джей ще излезе победител. Джошуа се завръща в действие на 8 март, когато се изправя срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану.

Британецът влиза в битката в добра форма, след като спечели победи над Ото Валин, Роберт Хелениус и Джърмейн Франклин в последните 12 месеца. Последната победа над Валин дойде през декември, като Джошуа се свърза с треньора Бен Дейвисън за този двубой, осигурявайки доминираща победа след пет рунда.

Найджъл Бен, който е шампион в две категории докато се състезава между 1987 и 1996, каза, че смята, че новото партньорство с Дейвисън е довело до връщането на Ей Джей към най-доброто от него и би победил Усик, ако се бият отново.

„Толкова съм щастлив, че Ей Джей изглеждаше като стария Джошуа, че беше малко срамежлив. Бен Дейвисън изглежда го е извадил от дупката. Ако се бие по този начин срещу Усик за трети път, мисля, че той ще спечели. С  това правилно отношение, с тази правилна нагласа, мисля, че ще го направи”.

„Бях много впечатлен от последната му битка, той може да продължи да се бие с Фюри и Усик и да има шансове.Сега среща Нгану, но кой всъщност е Нгану? Би ли се с най-добрата версия Фюри? Къде беше умът на Фюри? Мисля, че Ей Джей  ще му направи номер и ако Джошуа  го удари, ще го нарани. Мисля, че Джошуа е твърде силен за Нгану”.

Усик се завръща на ринга на 18 май за пренасрочения бой за безспорната световна титла в тежка категория с Тайсън Фюри. Има слухове, че ако Фюри отново се оттегли, Джошуа е готов да го замени.