След като подписа договор за три битки с PBC по-рано това лято, имаше постоянни спекулации кои ще бъдат опонентите на Саул Канело Алварес. Бързо беше обявен сблъсък на 20 септември с Джърмел Чарло, но кои ще бъдат другите двама опоненти на Канело в Showtime Sports, остава загадка.

В скорошен материал за DAZN Boxing, президентът на мрежата Стивън Еспиноса разкри някои от имената, които се обмислят за мач срещу мексиканската звезда.

„Зависи от него, той е на етапа от кариерата си, когато маневрира и избира, както трябва да бъде“, обяви Еспиноса.  „Хубавото е, че няма лоша битка, сложихме картите на масата. Деметриъс Андраде е на масата, Бенавидес, Джермал Чарло, може да има някои изненади, тези момчета Ерол Спенс младши и Терънс Крофърд скачат, няма лоша налична битка. Няма значение кого ще избере, всички са наистина добри.“

Бенавидес като претендент номер едно в суперсредна категория, е може би най-търсената битка от феновете на бокса, а някои дори вярват, че Алварес избягва „Мексиканското чудовище“.

Коментарите на Еспиноса дойдоха преди зашеметяващата победа на Терънс Крофърд над Ерол Спенс Младши, така че името на Спенс вероятно вече може да бъде премахнато от „лотарията на Канело“.

Въпреки това, Алварес едва ли ще пренебрегне първата си битка под флага на Showtime срещу Чарло. Има нарастващо мнение, че мексиканецът е боец в упадък и може би не успя да впечатли истински след победата си над Кейлъб Плант през 2021 г.