Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри е суперсблъсък за 200 милиона паунда, който може да се проведе на "Уембли" през септември. Саудитският боксов магнат Турки Алалшикх финансира блестящото възраждане на спорта, като финансира и поиска последните двубои между Ей Джей, Фюри, Франсис Нгану, Дионтей Уайлдър и Джоузеф Паркър.

Влиянието и финансите му унищожиха обичайните оправдания за неосъществяването на мегасблъсъци - като права за излъчване и промотиране, както и скандали - и позволиха на Рияд да организира много битки с елитни боксьори.

Фюри и Олександър Усик ще определят първия неоспорим владетел на тежката категория от 25 години насам на 18 май - с предвиден реванш. А Димитрий Бивол и Артур Бетербиев ще се борят за същата чест с четири пояса в лека-тежка категория на 1 юни.

Но след като лятото навлезе в пустинята, Алалшикх и групата за събития Sela, която спонсорира Нюкасъл, ще се преместят към Обединеното кралство и този супер двубой би бил сензационен удар.

А промоутърът на Джошуа Еди Хърн обясни как неговият човек би могъл да прескочи опашката. Шефът на Matchroom Хърн заяви пред Пиърс Морган: "Никога не съм си мислил, че ще бъда окей да кажа, че не съм най-могъщият човек в бокса, но не съм, Турки Алалшик е. Той е най-големият фен на боевете, който някога съм срещал, и всичко, което иска, са най-големите битки и най-големите моменти. Фюри и Усик имат договор за две битки. Но ако Тайсън Фюри победи Олександър Усик в първия мач, целият свят ще каже: "Моля, не правете втори мач".

По време на 18-те месеца, през които екипите на Фюри и Усик договаряха договор за два боя - дълго преди двете отлагания - реваншът и финансите около евентуално повторение бяха наболял въпрос.  Но чековата книжка и влиянието на Алалшикх унищожават всички обичайни пречки и спънки и - както казва Хърн - досадната клауза за реванш не би представлявала заплаха за плана за поставяне на рекорди.

На въпроса колко ще струва битката между Фюри и Ей Джей - след два неуспешни опита за договаряне - Хърн отговори: "Стойността му е около 100 млн. паунда за всеки от тях. Това е най-богатият бой в историята, най-големият бой в историята. Когато говорим за "Грохот в джунглата" и за "Трилъра в Манила", нищо няма да се доближи до Джошуа срещу Фюри. Двама от най-големите в историята на спорта, в най-големия момент за спорта, който някой може да си спомни“.

"Не просто битка на поколенията, а битка в цялата история на спорта, откакто бяха въведени правилата на Куинсбъри."