Тайсън Фюри предупреди Олександър Усик, че докато украинецът може и да е побеждавал два пъти Антъни Джошуа, няма да може да го стори срещу „елитен и голям боксьор“ в тежка категория.

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Фюри се изправя срещу носителя на поясите в тежка категория на WBA, WBO и IBF Усик в сблъсък за абсолютната световна титла в дивизията на 18 май.

Фюри отдаде необходимото уважение към противника си на пресконференция в своя роден град Моркамб.

„Нямам нищо лично към него, просто бизнес за двамата боксьори. Залогът е много голям, но аз не го мразя. Напротив, уважавам го като човек и като боксьор. Всеки трябва да уважава неговите постижения. Той обедини поясите в тежката категория и е абсолютен световен шампион в полутежката категория“, започна британецът.

Но самочувствието на „Циганския крал“ е непоклатимо по отношение на това кой ще спечели мача им на 18 май.

„Аз съм просто най-добрият. Просто защитавам това срещу него. Има причина за наличието на категории. Когато тези в полутежка категория се изправят срещу големите момчета, обикновено намират това, което си търсят. Можеш да победиш по средните като качество големи момчета, но не можеш да се справиш с елитните, защото размерът наистина има значение. Това са факти“.

Фюри е твърдо решен да остави своя отпечатък в историята на спорта и да бъде коронясан без никакво съмнение за най-великия боксьор в тежка категория на всички времена идния месец.

„Изучавам този спорт цял живот. Това е моето време, моята съдба, моята ера и моето поколение. Факти“, завърши 35-годишният боксьор, който е с баланс 34-0-1 (24 с нокаут), докато Усик е с 21-0 (14 с нокаут). /БГНЕС