Тайсън Фюри все още се възстановява от порезна рана, получена по време на подготовката за мача с Олександър Усик, и сега неговият лекар разкри кога точно Циганския цар ще може да се завърне към спарингите преди битката на 18-и май в Рияд.

Порезната рана е била нанесена на Фюри от хърватски спаринг партньор много късно преди първата насрочена дата за този исторически безспорен двубой - през февруари. Почти веднага след като новината се появи, бе разкрита новата дата 18 май, но порезната рана изискваше няколко шева и все още се лекува в момента.

След този неуспех мнозина в боксовия свят започнаха да се чудят дали Фюри ще успее да се справи с пренасрочената дата и започнаха да се питат дали не е пред край на кариерата.

Някои фенове дори започнаха да разпространяват конспиративни теории, според които той сам си е причинил раната, за да спечели повече време за по-дълъг лагер и по-задълбочена подготовка след представянето си под нивото на Франсис Нгану през октомври, което той спечели едва по точки в продължение на 10 рунда.

Хорхе Капетийо, който отговаря за раните по лицето на Фюри и бе този, който трябваше да се справи с огромната рана на Тайсън в битката с Ото Валин, говори по въпроса.

„Битката ще бъде през май, така че той би трябвало да се върне към спарингите след две или три седмици, но хубавото е, че напоследък той е активен, дори и след мача с Нгану остана активен. А това е ключът и това е неговото предимство за битката."

След това той бе попитан дали порезната рана може да се отвори отново по време на двубоя.

"Винаги има вероятност това да се случи, но Тайсън трябва да прави това, в което е добър с дистанцията, обсега, да не се опитва да го нокаутира с един удар, а да го подготви с големи удари, като използва размера си и работата си с краката и IQ-то си на ринга. Въпросът е да има добър тайминг, обхват и работа с краката, за да е в най-добрата си форма за боя“.

"За излекуване, като 90 дни, но са минали 60 дни или повече от порязването, така че съм сигурен, че с правилното лечение той трябва да е готов за 18 май и скоро може да започне с леки спаринги, нищо тежко, но да си оправи обхвата и разстоянието. Това е по-важно от силовите удари с обсега и времето. Вероятно ще бъде готов за спаринги през следващите няколко седмици“.

„Тайсън трябва да се отнася добре към раната преди двубоя и да прави спаринги с хубава екипировка за глава и да не започва с нищо лудо, за да се увери, че не получава силни удари, за да не се отвори отново, но ще наблегна на това, че той трябва да има правилен обсег и тайминг и ако те са на място, за Олександър Усик мачът е приключил и Тайсън ще бъде на върха“.