Бившият шампион в тежка категория, Дионтей Уайлдър посочи своя боен „идол“, цитирайки постижения както на ринга, така и извън него като причина за своята признателност. Уайлдър нокаутира всичките си тридесет и двама опоненти в опита си за световна титла, преди да надмине Бърмейн Стивърн, за да спечели пояса на WBC.

След това Бронзовият бомбардировач направи десет защити на световната си титла, утвърждавайки се като един от най-мощните шампиони на всички времена, преди да загуби от Тайсън Фюри през 2020 г.

В интервю за The Outlaw Show, Уайлдър посочи шампионът в тежка категория от миналото, Мохамед Али, като негов идол в бокса.

„В момента е трудно за всеки тъмнокож човек, всички имаме P.T.S.D. излизайки от утробата, в средата, в която сме се появили. Това, което Али е направил, във времето, когато го е направил, той беше страхотен и на ринга също. Вярно, загуби някои битки и спечели някои битки, но той направи невероятно шоу, което направи услуга на неговото величие“.

„Той рискува живота си за нашето забавление и беше невероятно да се види, но работата, която свърши извън ринга, уважението и любовта, които имаше от хората по целия свят, всички видове хора, без значение какъв цвят, пол, размер, форма е бил обичан. Той беше обичан заради човека, който беше и работата, която осигуряваше в общността, службата, безкористността, която предоставяше на хората. Нямам нищо друго освен уважение към това, той е един от менторите ми, това е моят идол в бокса.”

Не би трябвало да е голяма изненада, че Уайлдър избра човека, наречен Спортист на века от Sports Illustrated и Спортната личност на века от BBC, и който отиде с прякора „Най-великият“.