Последният абсолютен световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис изрази възхищението си от мача между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, завършил с победа с нокаут на британския боксьор.

„Живеем в нова Златна ера на бокса в тежка категория. Този мач, който гледахме в Лас Вегас бе невероятен. Този сблъсък ще помогне на бокса в световен мащаб да си възвърне позициите“, коментира Люис.

Той отдаде значимото на Тайсън Фюри, който се изправи два пъти от нокдауни в четвъртия рунд, за да спечели с нокаут в 11-ия и да защити титлата си на WBC. „Историята на тежка категория в момента се пише наново. Поздравления за Тайсън, това бе голяма победа без съмнение. Беше невероятно, той показа голямо сърце и желание за победа, както и страхотно боксово IQ. В момента е ясно, че Фюри е краля на дивизията“, каза още Люис.

Британецът добави, че цялата трилогия между Уайлдър и Фюри е била епична.

„Вярвам, че това ще бъде eдин страхотен мач. Тайсън обаче е много по-голям, близо 2.10 е. Усик е дребен в сравнение с него, но това няма да е лек мач за Фюри. В момента обаче смятам, че той ще вземе всички пояси, защото е краля на дивизията“, завърши бившият обединен шампион по повод евентуален мач между Тайсън Фюри и Олександър Усик.