Антъни Джощуа и Жилей Жан се биха за първи път преди 11 години, а сега могат да се срещнат отново. Боксьорите в тежка категория се сблъскаха като аматьори на четвъртфиналите на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., като Ей Джей спечели по точки.

Сега, повече от десетилетие по-късно, двамата са сред петимата най-добри в тежка категория в света След победата на Жан с нокаут в реванша срещу Джо Джойс в събота вечер, феновете са нетърпеливи да видят какво предстои за китайската звезда.

Екипът на Джошуа възнамеряваше да организира битка с Дионтей Уайлдър през следващите месеци, но наскоро се сблъска с препъни камък, тъй като сделката им за домакинство на Саудитска Арабия пропадна.

Промоутърът Еди Хърн сега търси алтернативни места, където да се случи двубоят на Ей Джей с Бронзовия бомбардировач, но не би отказал и сблъсък с Жан.

Запитан дали биха били отворени към Джошуа - Жан, Хърн каза пред iFL TV: „Абсолютно, абсолютно. Ей Джей винаги си е харесвал тази битка, той го победи при аматьорите, беше добра битка.“

Относно дали битката може да се проведе в Китай, Хърн добави: „Да, разбира се, парите говорят. Можем да говорим за тази битка без проблем. Искаме да направим битка с Дионтей Уайлдър. Тази с Жан е по-лесна, но все пак опасна. Защо не?“