Китаецът Жилей Жан се саморазправи с Джо Джойс и го нокаутира за втори път в рамките на тази година. Този път 40-годишният боксьор смаза британеца и още в 3-и рунд го нокаутира с брутални удари и защити временната титла на WBO в тежка категория. През април Жан, който се цели в това да стане вторият в историята след Джордж Форман, който е печелил световната титла в тежка категория след 40-ата си година, спечели срещу Джойс с технически нокаут в седми рунд.

Джойс загуби през пролетта, заради тежка контузия на окото. Този път Жан буквално смаза противника пред публиката в Лондон. С тази победа китаецът става сериозен претендент за това да се изправи срещу Тайсън Фюри скоро. Освен това той ще има правото да стане задължителен претендент за световната титла на Олександър Усик.

След много плах първи рунд и от двамата боксьори, левичаря Жан се развихри във втората част. Той вкара поредица от комбинации в главата на Джойс и сериозно го разклати. Британецът опитваше да пази окото си, което бе причината да загуби през април. Крошетата и правите на Жан обаче попадаха безмилостно в целта.

В трети рунд всичко приключи. След нова поредица от комбинации в главата на Джойс британеца падна на земята и така и не успя да се изправи преди края на отброяването на съдията – нокаут.

Това е 26-ата победа на Жан в кариерата. Той има една загуба и едно равенство в кариерата си. Това е 21-ия нокаут в кариерата на китаеца. Пътят към опит за световната титла е отворен пред него. Загубата е втора за Джойс и неговата кариера изглежда към края си. Той също не е млад – на 38 години и след тези две загуби едва ли ще има шанс да атакува световната титла.