Антъни Джошуа разкри, че се подготвя за следващия си двубой, който ще бъде на „Уембли“. Ей Джей ще се завърне пред 90 000 зрители през септември след три двубоя в Саудитска Арабия. Вместо това шефът на саудитския бокс Турки Алалшикх прави първия си пробив на британския пазар, като промотира завръщането на Джошуа в родината.

Изглежда, че обявяването на битката е много близо, тъй като Джошуа публикува: "Почти приключих преговорите за следващия ми бой! Чувствам се мотивиран."

Джошуа на два пъти разпродаде "Уембли" за победите си над Владимир Кличко и Александър Поветкин за световната титла. Той също така победи Карлос Такам и Джоузеф Паркър на стадион "Принсипалити" в Кардиф с капацитет 75 000 места.

Последните му двубои в Обединеното кралство бяха отново в зала O2, с победи над Джърмейн Франклин и Робърт Хелениус. След тях дойдоха двете поредни загуби от 37-годишния Олександър Усик, който след това победи 35-годишния Тайсън Фюри и стана безспорен шампион.

И тъй като двойката трябва да се срещне отново в Рияд на 21 декември, Ей Джей беше принуден да търси съперник другаде. Дионтей Уайлдър беше в списъка, но два пъти се провали след пораженията от 32-годишния Паркър и 41-годишния Жилей Жан. 38-годишният американски бивш шампион на WBC е изправен пред оттегляне.

Вместо това се открива възможност за 26-годишния Даниел Дюбоа да се изправи срещу 34-годишния Джошуа в изцяло британски блокбъстър на "Уембли". Дюбоа постигна най-голямата победа в кариерата си срещу 32-годишния Филип Хъргович в Саудитска Арабия.

С нея той стана временен шампион на IBF и следващ в редицата за пояса, притежаван от Усик. Украинецът беше изправен пред отнемане на титлата поради това, че реваншът му с Фюри му попречи да се бие с претендент № 1 в ранглистата на IBF.

Досега обаче Усик е запазил титлите си въпреки заплахата от страна на Джошуа и Дюбоа, които ще се борят за вакантната лента в Лондон.  За 26 юни е планирана пресконференция в столицата, на която трябва да бъдат потвърдени следващият двубой и надеждите на Ей Джей за титла.  През март той се наложи с нокаут във втория рунд над 37-годишната бивша звезда на UFC Франсис Нгану.