Боксовата легенда Майк Тайсън иска да се изправи срещу Антъни Джошуа. Бившият безспорен шампион в тежка категория ще се завърне на ринга през ноември за противоречив сблъсък с Джейк Пол.

Железния Майк се е подготвил в отлична форма за първото си излизане на ринга след сблъсъка си с Рой Джоунс младши през ноември 2020 г. А 57-годишният член на Международната боксова зала на славата има грандиозни планове да сподели ринга с Джошуа - макар и в благотворителен двубой.

Когато го попитаха за перспективата да сподели ринга с Ей Джей в името на добра кауза, той каза пред TMZ: "Много ми е интересно. Ако това означава, че можем да имаме по-голям благотворителен двубой, добре, така да бъде, аз съм готов да направя и това. Бих се радвал да се бия с Джошуа. Това би било зашеметяващо."

Преди да се замисли за благотворителен сблъсък с Ей Джей, Тайсън първо трябва да премине през превърналия се в боксьор YouTuber Пол, който в нощта на двубоя ще бъде 31 години по-млад от него.

А бившият двукратен обединен шампион в тежка категория Джошуа признава, че има притеснения за здравето на Тайсън. По време на участието си в шоуто на Джонатан Рос 34-годишният Ей Джей обяви: "Той (Майк Тайсън) вече е по-възрастен. Моля се да излезе здрав. Мисля, че Джейк Пол е млад - това е единственото нещо“.

Тайсън и Пол трябваше да разменят удари на 20 юли, но техният тексаски двубой беше отложен за 15 ноември след като Тайсън получи язва. Междувременно Джошуа за последен път беше в действие през март, като брутално нокаутира бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану във втория рунд на техния сблъсък в Саудитска Арабия.