Антъни Джошуа ще се  бие с победителя от реванша между Тайсън Фюри и Олександър Усик за безспорната титла в тежка категория. Усик сподели 12 класически рунда с Фюри на 18 май в Саудитска Арабия, за да спечели всичките четири пояса на WBC, WBA, IBF и WBO. Двамата се подготвят за реванш на 21 декември в Рияд, който, както се надява кралят на саудитския бокс Турки Алалшикх, отново ще бъде за всички титли.

Вместо това Ей Джей ще се завърне през септември на "Уембли" срещу Даниел Дюбоа - пресен след голямата победа над Филип Хъргович. Очаква се 26-годишният Дюбоа да защитава "временния" си пояс на IBF и да бъде задължителен претендент за пълната титла, която сега е притежание на 37-годишния Усик.

Така победителят между Дюбоа и 34-годишния Джошуа ще бъде следващият в редицата за поясите на WBC, WBA и WBO, които ще се наредят след него. Промоутърът Еди Хърн потвърди пред вестник „Сън“, че трети бой между Фюри и Усик е малко вероятен, дори ако резултатът бъде изравнен с победа на бриитанеца. Така че това ще разчисти пътя на Джошуа да предизвика победителя за поясите.

"Очаквам победителят от мача през декември да се бие с Антъни Джошуа, ако той победи Дюбоа през септември. Все още не е взето решение за съперника, има трима-четирима, които се спрягат. Но да, това е абсолютният план. Първият приоритет е да си върем световната титла в тежка категория и очевидно мечтата винаги е била безспорна титла. Така че мисля, че ни делят две битки от това да станем безспорни. Но трябва да ги спечелим“.

Първи на пътя на Джошуа ще застане Дюбоа, който се закани да "съсипе" своя британски колега. "Ще съборя Джошуа", каза той. "Точно това чух, чее Джошуа може да е следващият, но  нека да видим. Да бъда световен шампион е мечта. От предизвикателство за световната титла до шанса да спечеля направо това проклето нещо, това е, което искам. Ще съсипя Джошуа. Оттук нататък ще стана още по-добър."