Антъни Джошуа демонстрира, че тренировките никога не спират, като направи 30 лицеви опори, докато беше в частен самолет. Боксовата суперзвезда отиваше на FlowBank Trading Championship в Женева. Но дори и в частен самолет, Ей Джей поддържа форма, като беше заснет да прави лицеви опори.

Това се случва в момент, когато той се приближава към следващия си двубой на „Уембли“ през септември, който шефът на бокса в Саудитска Арабия Турки Алалшикх трябва да промотира. В момента Даниел Дюбоа е фаворит за съперник, след като победи Флип Хъргович и спечели „временната“ титла на IBF.

Но победилите Дионтей Уайлдър - Джоузеф Паркър и Жилей Жан също са в надпреварата да срещнат Джошуа. Промоутърът Еди Хърн заяви пред Boxing Scene: "В крайна сметка Негово превъзходителство ще реши кой да е съперникът - с мен, с Джош, с 258 [Management], но ключът за „Ей Джей“ е той отново да стане световен шампион.  Ако това е Дюбоа за IBF, вероятно това е главният претендент,  ако поясът не е на линия, това може да е Жан, а може да е Паркър. Тези трима, според мен, са достойни имена, но все още не е взето решение и не мисля, че ще бъде взето още около седмица. На 26 юни ще има пресконференция и тогава ще обявим, но който и да е от тях - не ни интересува.“

32-годишният Паркър победи 38-годишния Уайлдър през декември, но оттогава все още не се е завърнал. А 41-годишният Жан изглежда ще сложи край на кариерата на американския бивш шампион на WBC с победа с нокаут в Саудитска Арабия. Същата вечер 26-годишният Дюбоа спира 32-годишния Хъргович, за да стане задължителен претендент за световната титла.

Очакваше се 37-годишният Олександър Усик да бъде лишен от титлата на IBF след победата над 35-годишния Тайсън Фюри. Но има надежда, че той ще запази пояса и ще го защитава в реванша на 21 декември. Въпреки че промоутърът Еди Хърн лобира за освобождаването ѝ, за да може 34-годишният Джошуа да се бори за нея през лятото срещу Дюбоа.