Тайсън Фюри е класиран на второ място след Антъни Джошуа в ранглистата на WBC. Циганския цар загуби титлата си в тежка категория на WBC от Олександър Усик в битката за безспорната титла миналия месез в Саудитска Арабия.

След като преди това бе класиран като шампион, сега Фюри е в ролята на претендент и е поставен на второ място в ранглистата на WBC. Организацията го постави под дългогодишния му британски съперник Антъни Джошуа, който се намира като №1 зад шампиона и покорител на тежка категория Усик.

Ей Джей има зад гърба си впечатляващи победи над Франсис Нгану и Ото Валин и може да се бори за вакантната титла на IBF срещу Даниел Дюбоа през септември.

Агит Кабайел допълва челната тройка след впечатляващата си победа над Франк Санчес в ъндъркартата на мача Фюри - Усик през май.

Жилей Жан заема четвъртото място след голямата си победа с нокаут над  Дионтей Уайлдър, а Ефе Аджагба допълва челната петица със "сребърния" пояс на WBC.

Джаред Андерсън е на шесто място, а Мартин Баколе и съперникът на Кабайел - Санчес, са класирани под № 7 и № 8. Джо Джойс запазва място в първата десетка и е девети, а изгряващата звезда Баходир Джалолов допълва десетката.

Фабио Уордли, който в момента държи британската титла, се намира на единадесето място и ще се надява да пробие в челната десетка преди приключването на 2024 г.

Това е още един разрушителен удар за Циганския цар, който държеше пояса, откакто победи Уайлдър през 2020 г. Оттогава той направи няколко големи защити срещу хора като Дерек Чисора, Дилиан Уайт и Франсис Нгану по пътя си към безспорния сблъсък.

За щастие на британеца, той ще получи шанс за незабавно изкупление на 21 декември, когато ще се изправи срещу Усик в реванш. Това ще бъде шанс да си върне скъпоценния пояс на WBC и да нанесе първото поражение в кариерата на Усик, точно както му нанесе в предишната им среща.